Тази вечер без блокади на пътя за Златни

Едва около 15 човека са се събрали днес пред входа на резиденция "Евксиноград"

Без затваряне на пътя за курортите ще мине днес протестът срещу правителството на Пламен Орешараски, който от вчера се пренесе от жълтите павета в столицата пред резиденция "Евксиноград". Едва около 15 човека са се събрали днес пред входа на най-елитната почивна база за властта, за да викат "Оставка" и "Мафия" както обикновено. Този път обаче протестиращите са обградени от плътен кордон полицаи, които не им позволяват да слязат на пътното платно и да блокират движението от и за курортите.

Снощи близо час шосето остана затворено и по него се образуваха големи задръствания. Туристи, пътуващи за летището, трябваше да заобикалят през Виница, за да не изтърват полета си, а десетки варненци закъсняха за работа в курортните комплекси. 
"Община Варна беше изключително толерантна към желанието за граждански протест на варненци през последните месеци. Затова и разреших протестите пред "Евксиниград", но с изричното предупреждение да бъде запазен общественият ред и да не се затваря пътят, от което зависи важен за региона отрасъл като туризма", заяви днес пред Общинския съвет кметът на града Иван Портних.