Клиентите на Енерго-Про ощетени заради лошата мрежа

Парите

06-08-2013, 18:13

Снимка:

© Varnautre.bg/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Токът на изток най-скъп заради по-тежките условия в сравнение с останалите два района

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране трябва да вземе мерки и да унифицира условията за всички енергоразпределителни дружества в страната. Това коментира Стефан Абаджиев, член на Управителния съвет на Енерго-Про, след края на провелото се днес публично обсъждане на проекта за общи условия на договорите за доставка на електрическа енергия.

Разликата от около процент в променените от 1 август цени на тока за абонатите на дружеството в сравнение с тези на ЧЕЗ и EVN Абаджиев обясни със състоянието на мрежата в североизточния район, която била в много по-тежко състояние. "В последния момент ДКЕВР отстъпи пред нашите аргументи", коментира още той и добави, че на практика клиентите на Енерго-Про ще трябва да плащат малко повече, тъй като по една или друга причина компанията е била ощетявана с по-малък процент заплащане за покриване на различни разходи. "Ел-мрежите в Добрич съществено се различават от тези в София и Пловдив например, това е и причината, за да не фалираме, клиентите ни да заплащат с около процент повече отколкото абонатите на другите две компании", уточни още членът на Управителния съвет на Енерго-Про.

Той каза още, че обявяването от ДКЕВР на нулева година за инвестиции през тази година ще доведе до екстремно развитие на този процес в следващите години. Това щяло да доведе до повече аварии, смята Абаджиев, а абонатите ще продължат да страдат от лошото състояние на мрежите и след либерализиранетона пазара след 2015 година.