Черно море спечели точка на "Българска армия"

Спорт

03-08-2013, 21:55

Снимка:

АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

"Моряците" на Георги Иванов играха доста силно срещу ЦСКА

Отборът на Черно море спечели точка при гостуването си на ЦСКА на "Българска армия", след кат в 3-ия кръг "моряците" не се дадоха на "армейците" и завършиха 0:0. Варненци изиграха двубоя тактически правилно и не допуснаха да им бъде допуснат гол. "Моряците" имаха и своите шансове за попадение, но така и не успяха да реализират създадените положения.

Интересен и с доста изненадващ титулярен състав започна срещата треньорът на Черно море Георги Иванов. Капитанът на моряците Георги Илиев бе оставен на резервната скамейка, а до него се наредиха и Сашо Александров, Росен Колев, Симеон Райков и Даниел Младенов.

Гонзо стартира с Георги Китанов на вратата, в центъра на защитата си партнираха Кирил Котев и Александър Александров, а по бековете оперира Стефан Станчев и Михаил Венков и Стенли Окоро. Тодор Паланков и Дани Георгиев действаха като опорни халфове, а пред тях играта на отбора връзваше Бекир Расим, който за първи път излиза титуляр за Черно море. По двете крила атакуваха Стенло Окоро и Бакари, а на върха на атаката започна Георги Божилов.

Футболистите на ЦСКА започнаха мача със самочувствие и опитаха да вземат страха на съперника още от началото. До 8-ата минута варненци нямаха атака към вратата на Томас Черни. Тогава новото попълнение на "армейците" Менди сгреши, но нападението на Черно море беше спряно заради засада. В 9-ата пък беше най-чистото положение за гол във вратата на ЦСКА. Даниел Георгиев се вряза по десния фланг, центрира добре в наказателното поле, Расим беше оставен непокрит около зоната за изпълнение на дузпа, намери топката, но я прати на сантиметри над напречната греда. След това положение отборът на Георги Иванов-Гонзо заигра със самочувствие и набързо създаде няколко опасности пред Черни. До гол обаче така и не се стигна. Постепенно ЦСКА изравни играта и до средата на първото полувреме не се случи нищо интересно пред двете врати. В 25-ата минута фен хвърли бутилка с минерална вода към футболиста на Черно море Михаил Венков, който до преди няколко месеца носеше червения екип.

В 27-ата минута ЦСКА получи правото да изпълни пряк свободен удар за фаул на Стенли Окоро, който получи и жълт картон. Зад топката застана Марсиньо. Изпълнението му беше много технично, но топката се отби в левия страничен стълб на вратата на Георги Китанов, а вратарят я пипна и я изкара в корнер. В последвалия ъглов удар Милисавлиевич хитро остави топката на нахлуващия Емил Гъргоров, който уцели добре топката, но не намери очертанията на вратата.

В 33-ата минута и Георги Божилов беше оставен абсолютно непокрит в наказателното поле на ЦСКА. Нападателят на Черно море намери подадената му топка с глава, но я прати над напречната греда, вместо да открие резултата в полза на гостите. Малко след това капитанът на ЦСКА Валентин Илиев фаулира Бакари и получи жълт картон в дебютния си мач за "армейците". В последвалата атака на Черно море Георги Божилов скочи за спорна топка и се сблъска с вратаря Черни. При борбата за топката във въздуха Божилов удари лошо стража в гърдите, а след това беше нападнат от футболистите на ЦСКА, които му потърсиха сметка. Меллето обаче се размина без картони. В 43-ата минута след центриране от корнер Джаксън Менди скочи най-високо, с глава насочи топката към вратата, но тя мина на сантиметри над напречната греда. В 44-ата минута топката влезе във вратата на Черно море, но преди тя да влети в мрежата, Бруно Морейра събори Александър Александров и съдията Георги Йорданов свирна фаул. Сигналът на рефера прозвуча секунди преди Гъргоров с глава да я прати във вратата на Китанов.

През първото полувреме ЦСКА и Черно море не показаха качествен футбол и бяха равностойни. "Армейците" владееха повече топката, но това не доведе до резултат. Имаше доста хаотични изпълнения, груби фаулове и почти никакви чисти положения пред двете врати за 45 минути игра на стадион "Българска армия".

На почивката Стойчо Младенов извади пасивния през първото полувреме Ревсон Кордейро и на негово място пусна Николай Дюлгеров. След подновяването на играта през втората част феновете от сектор "В" запалиха факли и ги хвърлиха на терена. Това принуди съдията Георги Йорданов да спре мача за няколко минути, докато стюардите съберат факлите. В 50-ата минута Георги Иванов извади Кирил Котев, който беше изпратен от феновете с аплодисменти като бивш цесекар. На негово място влезе Росен Колев. В 53-ата Марсиньо опита шут от далечно разстояние. Топката коварно тупна пред Китанов, но той успя да я улови и да опази вратата си от гол. Три минути по-късно и Стенли Окоро пробва да изненада с шут Черни, но вратарят на ЦСКА се справи. В 57-ата минута опасна атака на Черно море беше спряна заради спорна засада. Това предизвика бурен протест от страна на футболиста на Черно море, който излизаше очи в очи с Черни. в 58-ата минута Антон Карачанаков пробва да изненада Китанов с шут от далеч, но не уцели вратата. Това беше единствената проява на талантливия футболист на ЦСКА за целия мач. В тази среща той беше пълен фигурант на терена и не успя да направи нищо. Вероятно заради това в 61-ата минута Стойчо Младенов го извади и на негово място пусна най-новото попълнение в тима Омар Косоко. Още с влизането си на терена той получи топката, финтира защитник на Черно море и от границата на наказателното поле шутира, но право връцете на Китанов.

В 68-ата минута съдията Георги Йорданов даде пряк свободен удар в полза на Черно море за игра с ръка на Джаксън Менди точно на границата на наказателното поле. Зад топката застана Бекир Расим, който се засили да стреля, но я прескочи и остави Окоро да шутира. Изстрелът беше добър, но право в ръцете на Черни. В 74-ата минута капитанът на ЦСКА Валентин Илиев контузи глезена си. След намеса на лекарите той се върна в игра, но издържа точно още три минути. Така се наложи на терена принудително да се появи Апостол Попов вместо подготвения от Стойчо Младенов жокер Григор Долапчиев. В 84-ата минута Косоко асистира при атака на Черно море. Топката попадна у Окоро, който подаде пас в дълбочина на Мишо Венков. Футболистът на Черно море, който игра почти цял мач с превързана глава, настигна топката и от много малък ъгъл опита да изненада Черни. Вратарят на ЦСКА обаче беше на мястото си и изби в корнер. В последните минути на мача варненци натиснаха здраво домакините, но Томаш Черни успяваше да извади всички опасни положения. В 84-ата минута резервата Симеон Райков отправи истинска бомба към вратата на ЦСКА, но стражът се намеси отлично и изби. В 86-ата пък Китанов се прояви отлично при силен шут от футболист на ЦСКА

СТАТИСТИКА:

Мач от третия кръг в "А" група

ЦСКА - ЧЕРНО МОРЕ 0:0

ЦСКА: 12. Томас Черни, 6. Джаксън Менди, 14. Валентин Илиев-капитан, 11. Неманя Милисавлевич, 25. Ангел Грънчов, 18. Ивайло Чочев, 22. Бруно Морейра, 10. Марсиньо, 31. Ревсон Кордейро (46-Николай Дюлгеров), 71. Антон Карачанаков (61-Омар Косоко), 23. Емил Гъргоров
Резерви: 92. Стоян Колев, 8. Николай Дюлгеров, 9. Християн Кировски, 19. Апостол Попов, 20. Омар Косоко, 21. Венцислав Василев, 45. Григор Долапчиев
Треньор: Стойчо Младенов

ЧЕРНО МОРЕ: 33. Георги Китанов, 3. Даниел Георгиев, 4. Михаил Венков, 5. Стефан Станчев, 6. Кирил Котев (50-Росен Колев), 7. Бекир Расим, 9. Бакари, 10. Тодор Паланков, 14. Георги Божилов, 15. Ал. Александров-капитан, 20. Стенли Окоро
Резерви: 1. Емил Михайлов, 8. Еденилсон Бергонси, 11. Симеон Райков, 21. Георги Илиев, 23. Даниел Младенов, 25. Сашо Александров, 55. Росен Колев
Треньор: Георги Иванов-Гонзо

Жълти картони: Валентин Илиев (ЦСКА); Стенли Окоро, Даниел Георгиев (Черно море)

Червени картони:

Съдия: Георги Йорданов

Стадион: "Българска армия", София