Депутати смениха Евксиноград с Шабла

Животът

03-08-2013, 07:45

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Протестиращи обсаждат с лодки плажа на резиденцията

След като ги изпратиха с освирквания в последния работен ден, протестиращите се готвят да посрещнат днес депутатите с ферибот в "Евксиноград". Във Фейсбук вече тече трескава подготовка за пешеходен поход под името "Орешарски марш", който ще прекоси цяла България и ще стигне чак до депутатската резиденция край Варна. Походът тръгва от София през Пазарджик и Пловдив до Несебър. От там протестиращите се готвят да стигнат по море до "Евксиноград".

Целият маршрут е подробно разписан в нета, включително с места за нощувки. Заради опасността и на шезлонга да чуват тромби и викове "Оставка" голяма част от депутатите тихомълком се пренасочиха да почиват в правителствените резиденции в Шабла и в Слънчев бряг, пише "Стандарт". В последния си работен ден вчера част от избраниците бяха дошли на работа в по-спортни одежди. И веднага след парламентарния звънец за края на заседанието и управляващи, и опозиция хукнаха към летището. Преди това си пожелаваха приятна почивка с култовата реплика на колегата си от ДПС Хюсейн Хафъзов "отивам да ваканцувам". Около 17 часа някои депутати вече се отбелязаха във Фейсбук от морето.

Малцината, оставили резервациите си за "Евксиноград", признаха, че са си съкратили плажуването в рамките на уикенда. Резиденцията в Шабла е истински рай за почивка, защото е сред уникална природа и тишина. Тази в Слънчев бряг също разполага със собствен плаж от 200 метра и множество игрища за спорт. 

Пак заради протестите малцина от избраниците ще си позволят по-екзотични почивки. Извън правителствените резиденции депутати избраха затворените комплекси по родното Черноморие. А най-предпочитаната дестинация в странство се оказа Халкидики в съседна Гърция.