Кметът ще приема следващия четвъртък следобед

Мисия Варна

01-08-2013, 12:44

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Паднаха "главите" на първите трима общински шефове

Новите шефове на дирекции ще станат ясни след конкурс, чакат се още уволнения

Първият приемен ден на новия кмет Иван Портних ще бъде следващия четвъртък от 14 до 16 часа, обяви днес градоначалникът по време на обиколка на Зоологическата градина, където се запозна с най-належащите нужди на обитателите, служителите и посетителите му. Още на първата си пресконференция след като се закле Портних обеща, че ще приема граждани всяка седмица. Засега точният ден и час на регулярната приемна се уточняват, но кметът не е спрял да приема граждани от първия си ден на новия пост, обясниха от пресслужбата на Общината.

Нови рокади сред подчинените му чиновници, обеща още Портних: Това ще продължи, докато администрацията стане работеща и в услуга на варненци, заяви той, помолен да коментира остраняването на трима началници на дирекции вчера. Сред тях е и Стойчо Бакалов, шеф на общинската дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред”. За неговата оставка настояваха протестиращите, недовлни от управлението на варненския кучкарник, скандала с VIP паркинга около ресторант "Хоризонт", неспазените обещания за колите около градинката на "Мусала" и ред други прегрешения. Другият освободен е Станко Станков, който досега оглавяваше дирекция „Управление на собствеността”. Кметската администрация напуска и Иван Иванов, началник отдел „Контрол по търговската дейност и туризма”, който отскоро временно пое и звеното за строителен контрол в общината. Новите директори ще бъдат определяни с конкурс, допълни кметът.

Той обяви, че днес ще подпише заповедта за назначаването на д-р Лидия Маринова за заместник-кмет по здравнеопазването и социалните дейности. Колкото до останалите заместници, с които ще работи Портних отклони въпроса с думите: „Нека да помоля за още малко време. Не може за 10 дни да реализираме всичко“.

Днес стана ясно, че бившата депутатка и член на парламентарната комисия по образование Лилия Христова е назначена за шеф на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в общината.