Паднаха "главите" на първите трима общински шефове

Мисия Варна

01-08-2013, 00:31

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

След многократни искания за оставка от страна на протестиращите Иван Портних махна Стойчо Бакалов

Първите трима шефове на дирекции са били уволнени днес, съобщава вестник "Черно море". Сред тях е и Стойчо Бакалов, шеф на общинската дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред”. За неговата оставка настояваха протестиращите, недовoлни от управлението на варненския кучкарник, скандала с VIP паркинга около ресторант "Хоризонт", неспазените обещания за колите около градинката на "Мусала" и ред други прегрешения.

Другият освободен е Станко Станков, който досега оглавяваше дирекция „Управление на собствеността”. Кметската администрация напуска и Иван Иванов, началник отдел „Контрол по търговската дейност и туризма”, който отскоро временно пое и звеното за строителен контрол в общината.

Освобождаването на Бакалов, Станков и Иванов е първият ход на новоизбрания кмет Иван Портних след заявката му за кадрови промени, които да обновят екипа и да подобрят работата на общинската администрация.

"Черно море" припомня, че в екипа на градоначалника вече има едно ново лице – наскоро бившият шеф на варненската полиция Тодор Иванов пое задълженията на заместник кмет, който да отговаря за сигурността и обществения ред в града.

Очаква се скоро да стане факт и официалното назначение на д-р Лидия Маринова, която ще поеме зам.-кметския пост с ресор здравни и социални дейности.