АГ-то получи "отличен" за следващите 5 години

Мисия Варна

31-07-2013, 17:45

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Това е най-високата оценка от извършените досега четири акредитации, похвалиха се от АГ-то

Със заповед на здравния министър д-р Таня Андреева Специализираната АГ болница – СБАГАЛ "Проф. Д. Стаматов" – Варна, получи отлична акредитационна оценка за цялостна медицинска дейност. Това съобщи управителят д-р Радослав Минков. С акредитацията здравното заведение затвърждава позициите си на единствената извън столицата специализирана болница по акушерство и гинекология. Това е най-високата оценка за мениджмънта и предлаганите медицински дейности от извършените досега четири акредитации, похвалиха се от АГ-болницата. 

Акредитационната оценка за почти всички дейности е отлична и за срок от 5 години. Шестици получават всички клиники, отделения и лаборатории в АГ-то, с изключение на Отделението по анестезиология и интензивно лечение, чиято оценка е "много добър" и за срок от четири години. 

Болницата се утвърждава като център за обучение и специализация на студенти от Медицинския университет. Акредитационната оценка за практическо обучение във всички специалности също е отлична.Голямата си благодарност към цялата администрация на болницата и специално на главната акушерка- Светлана Георгиева във връзка с отличната акредитация, изказа шефът на АГ-болницата д-р Минков.