Варненският кмет смени "Мерцедес" с "Пежо"

Мисия Варна

31-07-2013, 12:03

Снимка:

© Труд

Автор:

в. Труд

Всичко от Автора

Номерът на колата е с четири двойки

Варненският кмет Иван Портних няма да се вози на лъскавия черен "Мерцедес" S500 4MATIC L, който бе емблема на предшественика му Кирил Йорданов, съобщава в-к "Труд".
Младият градоначалник си избра друго возило - бледозелен металик "Пежо" 605, произведено през 2006 г. Номерът на колата е с четири двойки, в което наблюдатели веднага видяха символика, тъй като Портних ще управлява града още две години до провеждането на следващите редовни кметски избори. Еднаквите цифри в номера струват 1000 лв., казаха от КАТ.
"Колата е от автопарка на общината, който обслужва цялата администрация", обясни Портних. Според него още не е решено каква ще е съдбата на "Мерцедес"-а на Кирил Йорданов, чийто номер с пет единици "В11111В" за 7000 лв. скандализира жителите на града през 2007 г.
Лимузината, за която община Варна брои 283 305 лв., стои в паркинга на общината след оставката на Йорданов на 6 март. Проучвания на временните кметове Христо Бозов и Димитър Николов през пролетта показаха, че ако тя бъде продадена на търг, в местната хазна ще влязат между 4 и 7 пъти по-малко пари, отколкото са били похарчени при покупката.