Русе под вода след 38-градусова жега

Новините

30-07-2013, 19:34

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започнаха температурните рекорди

Русе и морето

Жега

Жегата докара порой и градушка този следобед в Русе. Проливен дъжд се изля и в Благоевград

Живакът на термометъра достигна 38,6 градуса, след което се изви вятър със скорост над 100 км/ч. Започналият летен дъжд бързо се обърна в градушка с ледени топчета с големината на бобени зърна, предаде БГНЕС.

В резултат от дъжда бяха наводнени улици из целия град, а много автомобили закъсаха по булевардите, превърнали се в реки. Наводнени са много сгради, включително сградата на общинската дирекция "Устройство на територията", има паднали дървета и ламарини. Пожарни екипи продължават да отводняват улици и помещения. По информация от директора на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров в района на Русенската корабостроителница върху жп линията, която се използва за доставка на товари, е паднала топола. Екипи на Гражданска защита ще я отстранят.

 

За последния час в русенската пожарна служба са получени над 30 сигнала за наводнения, нарушени покривни конструкции и паднали дървета, съобщиха от МВР.

Пострадали от проливния дъжд са приземните етажи и мазетата на много обществени и частни сгради. Наводнени са и част от улиците на областния град. Към момента на терен работи целият наличен състав на пожарната служба и са предприети действия за събирането на свободните от дежурство пожарникари и спасители. Няма данни за пострадали или бедстващи хора. 


Проливен дъжд с гръмотевична буря разхлади благоевградчани. За днес е обявен оранжев код за областта заради горещини. Дъждът заваля към 17.50 часа, има и силна гръмотевична буря.