Варна си преразпределя туристите с малките общини

Туризъм

30-07-2013, 17:56

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Пет общини във Варненско излизат с обща реклама на туристическия пазар, целят разнообразие в предлаганите продукти

Общ туристически продукт смятат да създадат общините Варна, Аксаково, Аврен, Девня и Белослав. Идеята е петте общини да рекламират заедно природата, културата и историческо си наследство, като взаимно допълващи се. 

Общият туристически продукт ще стане факт с европари. През февруари община Варна е спечелила проект на стойност 456 642 лв., като срокът му за изпълнение е две години. С реализацията на проекта, реално Варна като утвърдена плажна дестинация ще изтика напред по-малките общини, които могат да предложат и други видове туризъм. 

Реализацията на проекта на практика би трябвало да доведе до намаляване на концентрацията на туристите в община Варна и тяхното пренасочване към общините партньори. Така освен плаж, гостите на региона ще могат да се възползват и от други туристически продукти. Идеята е да се получи и икономическо разнообразие на туристическия регион, коментира ръководителят на проекта Соня Георгиева.Успоредно с това ще се увеличи целогодишната заетост на легловата база в региона и ще намалее сезоността на туризма във Варна. 

Подобряване, обогатяване и популяризиране на туристическия имидж на региона ще става с мащабна и перманентна реклама, организиране и участие в кампании, туристически изложения, борси и панаири, иницииране на работни срещи с пътнически агенти и туроператори, автори на пътеводители и др.