Чистим плажовете, от общината раздават торби и ръкавици

Мисия Варна

30-07-2013, 16:05

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

3-11 август »
Местната администрация ще осигури транспортирането на събраните количества до депата за отпадъци

Почистването на плажовете по българското Черноморие започва на 3 август. Акцията, която ще продължи до 11 август е част от кампанията "Да изчистим България". Общинската администрация има готовност да съдейства на всички, които желаят да се включат. За целта те трябва предварително да заявят участието си в община Варна, сектор "Екологичен контрол", на телефони: 052 820 152 и 051 820 295.

В рамките на периода, обявен за почистването на плажовете, които не се стопанисват от концесионери или други стопански субекти, община Варна ще предоставя торби и ръкавици за събиране на отпадъците. За разделното събиране на пластмасови опаковки са предвидени жълти чували.

Местната администрация ще осигури транспортирането на събраните количества до депата за отпадъци. За целта чувалите със събрания боклук трябва задължително да бъдат поставяни на места, които са достъпни за транспортна техника.

Девет са плажовете на територията на община Варна, които не са отдадени на концесия или под наем. Това са Чайка север, Чайка централен, Чайка юг, Минерален басейн юг (в курортния комплекс "Св. св. Константин и Елена"), Черноморец, Фичоза, Паша дере, Галата север и Галата юг.