Пържим се на 34°, кодът във Варна е жълт

Животът

30-07-2013, 08:10

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жега

След пладне се разхлажда, може и да превали

Жълт код за Варненска област е обявен, заради жегата. Слънчево и горещо ще бъде днес в морската столица с максимални температури между 31° и 34°. Вълнение на морето е 1-2 бала. Температура на морската вода 24-26°. Следобедните часове ще бъдат поносими, благодарение на облаците и лекия бриз, които ще се появят по северното крайбрежие. След пладне над Североизточна България и планинските райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици.

Жълтият код предупреждава за потенциално опасно време. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, съветват от НИМХ. 

Почти цялата страна е обхваната от цветни кодове. Жълт код, освен във Варна е обявен за още 13 места в страната. Това са областите Добрич, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Бургас, Кърджали, Смолян, Габрово, Ловеч, София, Перник и Кюстендил. 

В оранжево пък са оцветени Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Пазарджик и Благоевград. Най-горещо днес ще бъде във Видин - 40°.