Варненки ще представят България на Европейско първенство

Варненките Деница Петрова и Стефани Кьосева ще представят България на Европейско първенство по плажен волейбол до 20 години. Надпреварата ще се проведе в литовската столица Вилнюс от 8 до 11 август, където ще се пуснат 32 двойки във всеки пол. При юношите представителите са Димитър Калчев и Стефан Иванов.

Тимовете ще бъдат разпределени в 8 групи с по 4 отбора, като първите три от всяка група ще продължат напред към директните елиминации. Според позицията на България в европейската ранглиста юношеският ни отбор ще бъде поставен под №23 в схемата, а девическият – под №25. И двете български двойки трупат игрови опит във турнири от вътрешния календар това лято с участия и на ниво мъже/жени, и на ниво подрастващи.

Както вече писахме, Стефани и Деница са една от най-перспективните двойки на пясъка в България. Едва 15-годишни варненки имат завоювани два златни, три сребърни и един бронзов медал в плажния волейбол, както и едно 5-о и едно 9-о място при жените. Това е супер успех, като се има предвид, че двете играят на плажен волейбол за първи сезон.

"Това е голямо признание за нас. Не сме очаквали, че ще ни се отдаде такава възможност да играем за България. Ще се опитаме да оправдаем доверието и да покажем, че не случайно сме избрани ние да играем с националния екип", каза пред Varnautre.bg Деница Петрова.