"Чао" на легналите полицаи, новите вече само по калъп

Мисия Варна

26-07-2013, 12:20

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Броят на ограничителите на скоростта във Варна винаги е бил мистерия

Усилено премахване на легнали полицаи кипи във Варна. Съоръженията се демонтират заради изтичането на едногодишния срок, заложен в промените в Закона за движението по пътищата, според които ограничителите на скоростта, трябва да отговарят на определен стандарт, а тези които не са направени "по калъп" трябва да се премахнат. 

Тъй като във Варна легнали полицаи от всякакъв вид бяха "нацвъкъни" не само където са необходими, но и на крайно неподходящи места, сега се налага техния демонтаж. 

Броят на гумените ленти и пъпки Варна от години насам е под въпрос. Дори шефът на дирекция "Инженерна инфраструктура" Стоян Димитров никога не е бил наясно и единственият отговор, който е давал на въпроса за бройката  е бил: "много са". 

Бившият кмет Кирил Йорданов преди година не скри че, само за юни и юли 2012 г. са били поставени 167 нови - гумени ленти, спийдстопове или по-познати на варненци като пъпки и асфалтови гърбици. Това е струвало на общинската хазна поне 350 000 лв. 

Бройката и цената на поставените преди този период ограничители на скоростта ще си остане загадка. 

След като общината премахне съоръженията, в бъдеще когато има необходимост да се слагат нови, те трябва да отговарят на параметрите заложени в закона.