Отложиха делото за резултатите от кметските избори във Варна

Мисия Варна

25-07-2013, 12:05

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Делото е по жалба на доц. Христо Бозов

Варненският административен съд  даде ход на делото по жалба на доц. Христо Бозов - кандидат за кмет на общината, съобщиха от пресцентъра на съда. Делото е срещу решение на Общинската избирателна комисия и засяга резултатите от изборите за градоначалник. В откритото съдебно заседание процесуалните представители на жалбоподателя – адвокатите Поля Ченева и Димчо Георгиев, направиха оспорване на съдържанието на 14 броя протоколи на секционни избитателни комисии (СИК), оспорване подписите в 7 броя протоколи на СИК и 11 броя СИК, в които комисиите са били в непълен състав.
Съдът приобщи като доказателствени искания по делото посочените протоколи, както и избирателните списъци – част I и част II. За 7 –те протокола, в които жалбоподателя твърди, че подписите не са положени от членове на СИК, съдът даде възможност в еднодневен срок да се уточни в писмена молба, за кои точно подписи е направено оспорването.
По делото беше отхвърлено искането за допускане на гласни доказателства, тъй като ответника представи официални документи, а е недопустимо оспорване съдържанието на официални документи със свидетелски показания.
С оглед дадената възможност на жалбоподателя за ангажиране на други доказателства, съдът отложи делото и го насрочи за второ заседание на 26 юли 2013г., от 13.30 часа.