Година затвор за кражба на бижута

Крими

24-07-2013, 17:24

Снимка:

© Varnautre.bg/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Отнетите ценности били на стойност над 370 лв.

Ефективна присъда от година и два месеца ще трябва да излежи 32-годишен мъж заради кражба на бижута. Днес в бързо производство и след постигнато споразумение, Районният съд във Варна наложи наказанието на младия мъж. В понеделник той разбил входната врата на жилище и отнел златни и сребърни накити, както и парична сума. Кражбата е извършена при условията на опасен рецидив, като общата стойност на отнетите ценности е 374 лв.

32-годишният подсъдим е осъждан неколкократно, съобщават от съда. Към момента причинените в резултат на деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалия собственик. Споразуменията са окончателни и влизат в сила веднага.

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие ефективно наказание от 2 години лишаване от свобода получи и 25-годишен мъж. В следобедните  часове на 3 май тази година, той успял да отвори прозорец с нож и да проникне в офис-помещение в двора на зеленчуковата борса във Варна. От там мъжът откраднал преносим компютър, който още същия следобед продал срещу сумата от 20 лева на своя съседка. Обяснил й, че е негова лична вещ.

В бързо производство, по силата на одобрено споразумение, Районният съд наложи ефективни наказания и на двама младежи, откраднали мъжка платнена чанта, с намиращите се в нея портфейл, ключодържатели и слушалки за мобилен телефон. Отнетото имущество е на обща стойност 41 лв. И двамата подсъдими имат предходна среща с представителите на Темида.