Пияни джигити вилнеят по пътищата

Крими

23-07-2013, 17:57

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Плевенчанин кара с 3,20 промила алкохол в кръвта

Двама пияни водачи залови полицията миналата нощ. Около 20 часа снощи в курорта Златни пясъци 35-годишен плевенчанин карал астрата си с 3,20 промила алкохол в кръвта. След като установили с дрегер рекордната стойност катаджиите отвели почерпения водач за изследване на кръвта в болницата.

Три часа по-късно в Белослав пък бил засечен 36-годишен водач, който заковал дрегера на 2,04 промила. Въпреки че бил сериозно почерпен той карал мерцедеса си край СОУ «Св. Св. Кирил и Методий», където го спрели полицаите. Той също бил подложен на кръвна проба.

Срещу двамата почерпени водачи е образувано бързо полицейско производство.

Рекордът за шофиране в пияно състояние все още държи 26-годишен жител на Тутракан, който беше заловен преди седмица по пътя между Варна и Добрич, близо до Ветеринарна лечебница в Аксаково, с 3,87 промила в издишания въздух.

За три тежки катастрофи през изминалото денонощие съобщават от КАТ. Около 9,45 часа вчера по централната улица на село Рудник 68-годишният водач на мотоциклет «Априлия» поради неизвестни причини губи контрол и пада на пътното платно. Той е приет в МБАЛ «Св. Анна» със съчетана травма на глава, гърди и крайници и опасност за живота.

Два часа по-късно по пътя за Златните до спирка «Евксиноград» в посока гр. Варна, водачът на «Фолксваген Голф» Н.П. губи контрол над автомобила и се блъска в паркиран вдясно от пътното платно «Нисан Навара». 35-годишният варненец, шофирал голфа, е настанен в МБАЛ «Св. Анна» с контузия на гръден кош и фрактура на лопатка, без опасност за живота. Според полицията, той е карал с несъобразена скорост.

По същото време рено е блъснало велосипедист на бул. «Владислав Варненчик». 68-годишният водач от с. Ветрино пътувал към центъра и на ул. «А. Сахаров» тръгнал да завива наляво. И той, и велосипедистът са преминавали кръствището при зелен светофар. 36-годишният колоездач е пострадал леко и е освободен за домашно лечение, без опасност за живота.