Смениха шефа на ВиК

Мисия Варна

23-07-2013, 16:22

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Пламен Стоянов е новият управител. Докато служители протестираха пред министерството, в сградата се проведе Общо събрание на ВиК

Управителят на ВиК Варна Валентин Вълканов е сменен, въпреки протестите на служителите. Днес повече от сто души протестираха пред МРРБ в София, но това не помогна. Новият шеф на водоразпределителното дружество е Пламен Стоянов, който е бивш зам.-управител на ВиК в периода 2002 г. – 2009 г.

На Общото събрание не е присъствал представителят на община Варна Тодор Балабанов, която заедно с държавата е акционер във ВиК. Затова той да не присъства, решение взе местния парламет, с мотива, че събранието е свикано нелегитимно.

По-рано днес на протеста пред регионалното министерство служителите на варненското ВиК издигнаха плакати и скандираха в защита на ръководителя си. Мирният протест бе организиран от синдикатите КНСБ и на КТ "Подкрепа". Докато служителите стачкуваха пред сградатана Министерството на регионалното развитие, вътре в нея се проведе Общото събрание на дружеството с единствена точка от дневния ред – смяна на управителя на "В и К – Варна" ООД.