Стотици "издирват" мъж, вкарвал клечки в патроните на входни врати

Крими

22-07-2013, 17:47

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

От полицията не са получавали сигнал за лице, което да е извършвало подобни действия

Над 500 души във Фейсбук се включиха в "издирването" на мъж, който "вкарва клечки в патроните на входни врати в жилищни сгради". Потребители на социалната мрежа споделят снимка, правена на 20 юли. На нея се вижда мъж с очила, който е на възраст около 60 години, намиращ се в жилищен вход.

"Не сме получавали сигнал за издирването на този човек", бе коментарът на говорителя на варненската полиция за varna.utre.bg. По думите й, не може и да се говори, че случаите на домашни обири в района на "Чаталджа" и "Червения площад" са зачестили.

Под снимката във Фейсбук обаче, споделена от стотици в последните часове, е написан следният текст: "Този човек вкарва клечки в патроните на входните врати на жилищните сгради във Варна в района на "Чаталджа" и "Червения Площад".

По информация от "Ключари" през последната седмица рязко са се увеличили оплакванията от този вид вандализъм. Причините да се прави това могат да бъдат две:
1. Този човек прави подготовка за ДОМАШНИ ОБИРИ.
2. Този човек създава работа на някой който се занимава с ремонт на ключалки.

И в двата случая ако някой го разпознае моля да ми се обади или да уведоми Полицията.

МОЛЯ РАЗПРОСТРАНЕТЕ ТОВА ВЪВ ВАРНА ЗА ДА ГО ОТКРИЕМ ПО-БЪРЗО!". 

В коментари под снимката пише: "След 261 споделяния във фейсбук човека е разпознат! Утре след като го посетя на място и се уверя че това е той, ще дам информация на всички за да могат ощетените да си потърсят възтановяване на щетите. Това е един пример как за по малко от 24 часа да се решават подобни проблеми. Още веднъж Благодаря!". Малко по-късно се появява и последният коментар: "За съжаление информацията за местоработата на човека не се потвърди, продължаваме да го издирваме."