Виртуози на хармониката с трети фестивал във Варна

Варна Лайф

22-07-2013, 14:28

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Освен концерти, са организирани и летни майсторски класове по устна хармоника за начинаещи

Трети Международен фестивал на хармониката предстои да бъде открит във Варна в петък, съобщават организаторите. До последния ден на юли в Концертното студио на Радио Варна, ще звучат джаз, блус, рок и боса нова в изпълнение на музиканти от Италия, Дания, Холандия, Русия, Беларус и България. 

В рамките на фестивала, освен концерти, са организирани и летни майсторски класове по устна хармоника не само за професионалисти. За всички, които харесват устната хармоника и биха искали да научат повече за инструмента е класът за начинаещи на 30 юли с преподавател Виола Баренс от Холандия.

Всички събития от програмата са с вход свободен.

Фестивалът VARNA HARP SUMMER e основан от Евгений Иванов. Третото издание е проект на Радио Варна, част от кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 година и се подкрепя от Община Варна чрез програмата за финансиране "Варна – територия на творчеството".

Заедно с участниците във фестивала на сцената ще свири и групата Blue Brothers Band, основана през лятото на 2012 от братята Цветан и Калин Момчилови.