Ексшеф на полицията става заместник кмет

Мисия Варна

22-07-2013, 11:22

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Новият кмет Иван Портних съобщи, че до дни ще стане ясно кой ще отговаря за европейските проекти

Бившият директор на полицията във Варна Тодор Иванов ще бъде назначен като заместник кмет. Той ще отговаря за опазването на обществения ред. Това заяви в интервю за Дарик новият градоначалник Иван Портних. Вторият заместник е д-р Лидия Маринова, с ресор – здравеопазване и социални дейности.  Тя ще бъде назначена след като парламентът гласува освобождаването й като депутат. До дни ще стане ясно и кой ще бъде зам.-кмет по европейските проекти. Кметът съобщи, че се планира се създаване на транспортна дирекция. 

 

Портних бе категоричен, че всеки лев на варненския данъкоплатец ще бъде харчен с максимален обществен интерес, за да носи максимален обществен ефект и резултат. Той дори заяви, че проблема с местата в детските градини може ще бъде решен за шест месеца. Кметът се изказа и по-други важни теми, касаещи варненци. Според него за сметопочистване се отделят сериозни суми, но ефектът не е задоволителен. На среща с районните кметове през седмицата ще бъде обсъдено увеличаване на техните правомощия при разпределяне на средствата. Общинският бюджет за 2013 г. ще бъде изпълнен, като към момента събираемостта на местните данъци и такси е с 5 % по-голяма от същия период през миналата година, обяви Портних. Според него много възможности за по-енергоспестяващо градско осветление са пропуснати във времето, но през новия програмен период Варна може да се възползва от тях.

 

Със запълване на улични дупки е започнал мандатът на новия кмет. Той обаче възнамерява подходът да бъде сменен и да се работи за цялостно преасфалтиране на проблемните участъци.