Варненец завоюва световна титла по кикбокс

Спорт

21-07-2013, 20:04

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Пред погледа на много VIP персони Тихомир Митев се справи с вече бившия световен първенец Али Ел Салех

Варненският състезател на СК “Йорк” Тихомир Митев е новият световен шампион по кикбокс, версия WKN, в кат. до 60 кг. Голямата гала се състоя на “Марина Диневи”, а Тишо бе истинската звезда на вечерта. Пред погледа на много VIP персони, в това число Кубрат Пулев, Христо Стоичков и др., Тишо се справи с вече бившия световен първенец Али Ел Салех и спечели пояса след 3:0 съдийски гласа.

“Първият мач беше в Германия, бяхме поканени от противника. Той ме победи по точки с 1:2. Според мен това беше предпочитание към домакина. Али Ел Салех е ливанец, който вече живее в Германия. Този път ми беше по-лесно, защото го познавам”, каза Тихомир Митев.

“Спечелихме по всички правила на играта. Ал Салех беше дошъл за победа с нокаут, защото знаеше, че Тихомир пред собствена публика ще е много силен, а и имаше да си връща. След 3-тия рунд Тихомир не остави никакви шансове на съперника си. Красив мач, с много техника и тактика. Използвахме дълъг лоу-кик, с ръцете Тишо също показа отлична игра. Стана фантастична среща и това е мнението на доста сериозни капацитети в този спорт. Ал Салех е сред състезателите, на които се залага много. Има огромна поносимост към удари. Силен е първите 2 рунда и ако не спечели по точки, в следващите е фигурант. Скоро във версията “Голдън глори” ще има нова категория – до 65 кг, и аз разчитам да се бием там. Но вече поясът е при нас и можем да избираме. Имаме 6 месеца на разположение”, каза треньорът му Станислав Бахчеванов.

Супервайзер на галата бе неговата съпруга Йорданка Бахчеванова. “Много безсънни нощи изкарахме в подготовката за този мач. Трябваше да сменим цялата тактика на игра на Тихомир. Германецът също беше променил играта си, тъй като двамата вече се познаваха. Тишо изигра много правилен от техническа гледна точка мач. За 20-годишни момчета, доста млади, стилът на игра и прийомите, които владеят в бойните спортове, наистина са фантастични”, сподели Йорданка Бахчеванова.