България постигна историческа победа в плажния футбол

Спорт

21-07-2013, 13:06

Снимка:

АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Лъвовете удариха Норвегия с 2:1 в групите на Евролигата

България постигна историческа победа в първото си участие в групите на Евролигата по плажен футбол. В холандския град Хага „лъвовете” удариха с 2:1 Норвегия,  в среща от Дивизия Б. В първите двубои нашите момчета паднаха от Гърция и Естония, съответно с 5:7 и 2:4.

Срещата започна добре за България и пет минути след нейното начало нашите вече водиха с 1:0. Играещият треньор Симеон Христов отбеляза, след като неговият удар рикошира в тялото на играч на Норвегия и влезе във вратата на Рекдал. Така Монката отбеляза третия си гол от началото на турнира, след като преди това се разписа срещу Естония и Гърция. Българите обаче не можаха да задържат дълго време аванса си и след три минути Кристер Педерсен възстанови равенството. По-късно отлични възможности се откриха пред Симеон Христов и Живко Парашкевов, но ударите им преминаха близо до вратата на норвежците.

Втората част премина без голове, като липсваха и сериозните положения пред една от двете врати.

В началото на третия период „трикольорите” имаха отлична възможност да поведат, но Филип Филипов сгреши, останал очи в очи с Рекдал. Минута по-късно футболистът на Варна ВНЛ не успя да вкара и на празна врата след пас на Калоян Цветков. Така в редовното време двата тима завършиха 1:1 и последва продължение от 3 минути. В герой за нашите се превърна Георги Минков, който реализира с глава за крайния успех. До попадението се стигна след известна доза късмет, тъй като след удара на Минков топката се тупна в пясъка, промени траекторията си и мина между краката на норвежкия вратар Рекдал.

Така отборът на България завърши с една победа и две загуби на турнира в Хага и не успя да се класира за следващата фаза. Възпитаниците на Симеон Христов могат да се гордеят с дебютното си участие в Евролигата, тъй като и трите тима в нашата група са по-напред в ранглистата.

Припомняме, че в края на миналия месец „лъвовете” постигнаха историческа първа победа в плажния футбол. На турнира в Хърватска българите надиграха с 6:5 Таити, който е домакин на Световното първенство 2013 година.

Съставът на България:

Вратари: Костадин Иванов (Одесос, Варна), Добромир Господинов (Спартак Варна),

Полеви играчи: Калоян Цветков (Спартак Варна), Георги Минков (Спартак Варна), Калоян Димитров (Спартак Варна), Симеон Христов (Спартак Варна), Филип Филипов (Варна ВНЛ), Стоян Мантаров (Мастер Бургас), Огнян Брайнов (ФК Русе), Живко Парашкевов (ФК Русе).