Служители на ВиК бранят шефа си

Мисия Варна

17-07-2013, 22:20

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

От ВиК изпратиха декларация, с която защитават зад Вълканов и предупреждават, че на неговата смяна ще противодействат с всички средства

Служители на ВиК се обявиха против задаващата се смяна на началникът им Валентин Вълканов. За 23 юли е насрочено Общото събрание във "ВиК-Варна" по искане на Министерството на регионалното развитие. Основната точка в дневния ред е освобождаването на Вълканов от поста.

За да защитят шефа си служители изпратиха декларация, с която категорично застават зад Вълканов и предупреждават, че на неговата смяна ще противодействат с всички средства. 

"Ние, работниците и служителите във ВиК Варна, категорично заставаме зад сегашното ръководство на дружеството и провежданата от него управленска политика. Заявяваме готовността си с всички законови средства да се противопоставим на готвената политическа смяна на сегашния управленски екип. Искаме да бъдем управлявани от доказан професионалист какъвто е Валентин Вълканов" се казва в декларация от Общото събрание на работниците и служителите на ВиК.

В подкрепа на исканията на работниците са получени и други 11 декларации за солидарност.

Декларации са изпратили синдикалните организации на КТ „Подкрепа” от: КРЗ „Одесос” Варна, „Градски транспорт” ЕАД, КРЗ „Одесос”, „Агрополихим” АД – Девня, ТЕЦ – Варна, „Терем КРЗ Флотски арсенал – Варна”ЕООД, ФТСЕМ- АД, Локомотивно депо – Варна, Първа езикова гимназия – Варна, от Учителския синдикат – Варна, „Солвей Соди” АД, „ЕСО МЕР” – Варна, Областен клуб на Младежка мрежа към КТ „Подкрепа”.