Човек на Сан Антонио Спърс ще ръководи кампа в Камчия

Спорт

17-07-2013, 15:06

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Кампът, в който баскетболистите на Черно море порт Варна са поканени да вземат участие в Камчия от 24-и юли, ще се излъчва онлайн в интернет, стана ясно днес. Кампът ще е с участието на американският треньор Кен Макдоналд, който е помощник треньор на дъщерния клуб на Сан Антонио Спърс в лигата за развитие в НБА. Баскетболният камп в Камчия е организиран от българския мениджър Николай Тенев. По повод предстоящия камп в залата на Славата в комплекс Черно море във Варна официално бе дадена пресконференция, на която присъства мениджърът Николай Тенев, вицепрезидентът Симеон Варчев, изп. директор Борислав Ташев

Ето какви подробности внесе по отношение предстоящото събитие в Камчия Николай Тенев:

„Идеята за кампа е провокирана от възможността за младите баскетболисти да покажат таланта си пред по-голяма аудитория, както и да добият възможност за по-добро развитие на кариерата им. Много от младите играчи, ще имат възможност да продължат образованието си в Щатите. Кампът ще се излъчва онлайн и ще може да се наблюдава от цял свят на адрес www.bballplus.net. Благодаря на г-н Варчев за съпричастността към идеята и отзивчивостта. Варна и БК Черно море порт Варна за пореден път показва загриженост за развитието на младите състезатели. Тенденцията е кампът в Камчия да стане традиция всяка година”.

Кен Макдоналд е американският треньор, който ще ръководи кампа. Той е помощник треньор в дъщерния клуб на Сан Антонио Спърс на лигата за развитие в НБА. Интересен е фактът, че след Европейско за юноши през 98 година във Варна той се спира на талантите Тодор Пандов и Филип Виденов за университета Уестърн Кентъки. Макдоналд има собствена програма за индивидуално развитие и мотивация на играчите по отделните постове. В университета в Тексас е работил поне с 10-ина състезатели, които сега са в НБА. Един от тях е Кевин Дюрант.

„Кен Макдоналд е интересен, млад треньор. Той е добра възможност за нашите състезатели да се докоснат до друг стил на работа. Поканил съм за негов помощник Георги Бакалов от Варна”, разказва още мениджърът Тенев.

 

Кампът ще започне на 24-и юли и ще продължи до 1-и юли. Ще се проведе на спортната база на комплекс Камчия. Състезателите участници ще бъдат разпределени в следните възрастови категории 14-16, 18-22 и над 22 години.

„Кампът е отворен за всички. Стремим се да съберем 32-ама участници. Сутрин тренировките ща са индивидуални по постове, а след обяд ще се играят мачове от отбори от по 8 човека. Регистрацията приключва на 24-и в 12 часа”, разкри още Николай Тенев.