Четирима в битката за шеф на Общинския съвет

Мисия Варна

17-07-2013, 10:08

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Иван Луков, Костадин Костадинов, Христо Атанасов и Добромир Джиков в надпреварата за пръв сред равни

С 40-минутно закъснение започна 21-то заседание на Общинския съвет на Варна, в което най-важната точка е избор на председател. След гласуване на дневния ред, започна избор на комисията, която да следи за изборния процес. След няколко гласувания и редуциране на бройката й от 7 на 5 човека, в комисията влязоха Тодор Балабанов, Пламен Начков, Андрей Василев, Валентина Софрониева, Людмил Цветков. За неин председател бе избран Тодор Балабанов от ГЕРБ, който е юрист. 

Докато течеше дебатът по състава на комисията съветникът от БСП проф. Николай Джиков поиска местният парламент да гласува да се ползва един и същ химикал и той да е в цвят червен. Предложението за унифицирано писало бе одобрено, но не и цветът му. Съветниците решиха да се гласува със син химикал. 

Четирима ще се впуснат битката за председателския пост на съвета. ГЕРБ номинира своя съветник Иван Луков, който според групата притежавал качества да оглави градския парламент. Луков понастоящем е председател на комисията по транспорт. Следващото предложение дойде от Петър Липчев, който номинира Христо Атанасов. Той е от групата "Център" на Янко Станев и влязъл с листата на вечния градски парламентарист Ради Радев. Себе си Атанасов представи, като част от "Екогласност" - формация, която е коалиционен партньор на БСП. 

Следващата номинация дойде от тъмносиният Николай Недков, който издигна кандидатурата на Костадин Костадинов. Бившият воевода и понастоящем областен координатор на НФСБ във Варна бе представен от Недков като принципен и честен човек, когото всички познават. Последният номиниран е бившият кмет на "Владиславово" Добромир Джиков и понастоящем съветник от Българска партия "Либерали". Предложението за него дойде от Галя Крайчева, която също е съветник от Джиковите либерали. 

След като уточниха номинациите общинските съветници излязоха в почивка, за да започне подготовката на изборните бюлетини.