Варна домакин на уникален турнир по футзал, чакат Барселона, Лацио и Бенфика

Спорт

15-07-2013, 15:07

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Организаторите на надпреварата са поканили и спечелилия Шампионската лига казахстански Кайрат (Алмати)

Варна ще е домакин на уникален турнир по футзал. Той ще се проведе от 13-и до 17-и август, като арена на битките ще е зала Конгресна на Двореца на културата и спорта в морската столица. Организатор на надпреварата е шампионът на Варна Черно море - Мания. Поканени са 30 от най-добрите клубни отбори в света, между които спечелилият Шампионската лига казахстански Кайрат (Алмати), Барселона, Лацио, Динамо Москва и Бенфика, научи Varnautre.bg.

Освен тях, покани за участие са получили и най-добрите казахстански, бразилски и азербайджански тимове. Турнирът се осъществява по идеята на футзалния ни съдия Траян Енчев, като е подкрепен от ЗС на БФС – Варна. В него ще участва само един български отбор – Черно море Мания.

На 12-и август ще се проведе техническа конференция. Отборите ще бъдат разделени на две групи по 4 тима. Първите три дни ще се играят двубоите във всяка група – всеки срещу всеки, като 16-и ще е почивен ден, а 17-и ще се играят двубоите за първо, трето, пето и седмо място.

Организаторите поясниха, че отборът на Барселона е официален гост на турнира и по тази причина ще му бъдат поети всички разходи. Всички останали клубове ще трябва да си платят таксата за участие и ще са в морската столица на собствени разноски. Очаква се и солиден награден фон, който ще засили интереса на грандовете за участие в надпреварата, която ще е на високо ниво.