Екстрадират варненец, разследван за насилие над малолетна

Крими

15-07-2013, 11:52

Снимка:

© Varnautre.bg/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Ако Симеонов бъде осъден в Полша, той може да изтърпи присъдата в родината си

Съгласие за доброволно предаване на полските власти изрази днес пред Варненския окръжен съд Михаил Симеонов, издирван заради изнасилване на малолетно лице, извършено преди година в Полша.

Пресслужбата на съда припомня, че Симеонов беше задържан преди седмица с европейска заповед, издадена от Районния съд в Дембица. Компетентните власти в Полша настояват за предаването на 35-годишния българин, заподозрян в тежко престъпление. В документите, изпратени от полските власти се посочва, че в продължение на месец, от юни до юли 2012 година в Дембица, воеводство Подкарпатие, Михаил изнасилил и продължил със сексуалното посегателство спрямо малолетно момиче. Престъплението било съпроводено с постоянни заплахи за живота на детето, на неговите близки и с насилие.

От самото начало при първоначалния арест българинът твърди, че е обвинен несправедливо. Именно затова, той декларира пред съда доброволното си съгласие по-бързо да бъде изпратен в Полша, за да се установи истината. Българският съд е получил уверенията на компетентните полски съдебни власти, че ако Симеонов бъде осъден в Полша, той може да изтърпи присъдата в родината си.

Ако варненецът не оттегли в следващите три дни доброволното си съгласие за екстрадиране в Полша, той ще получи съдебното решение и ще бъде предаден в скоро време на молещата държава.