Морето с 250 лв. по-солено

Животът

13-07-2013, 07:33

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Слънчев бряг и Албена изравниха цените, в малките курорти - най-изгодно

С 250 лева на седмица скочи родното море, пише в. "Стандарт". Юлските цени влязоха в сила вчера. Така, ако досега най-търсената двойна стая струваше средно 60 лева, то от днес цената й вече е 84. В разгара на сезона хотелиери вдигнаха масово цените на ол инклузива и нощувките край морето. Средно с 20% поскъпнаха почивките. Някои хотелиери извадиха новите оферти още от 10 юли. Повечето обаче влезнаха в сила от вчера. 
Въпреки това най-големият морски комплекс Слънчев бряг вече е препълнен. Свободни стаи трудно се намират. Заради огромния наплив хотелиерите не правят никакви отстъпки, дори и при двуседмични резервации и предварително заплащане. Свободни места могат да се намерят чак за началото на август, но при доста солени цени. В момента 4-звездния хотел "Марвел" в Слънчев бряг е вдигнал цените на 535 лева за пакет от 6 нощувки при ол инклузив. Ваканцията там излиза средно по 90 лева на ден. За 5 нощувки цената е 446 лева на човек. 4-звездният хотел "Планета" е повишил цените от 75 лева за нощувка на 82 лева. За двама съответно пакетът скача от 150 на 164 лева. Срещу тази сума туристите получават закуска, обяд, вечеря, шезлонги и чадъри край басейна. 3-звездният хотел "Риагор" предлага атрактивни цени за нощувки. Двойна стая допреди два дни там струваше 60 лева, а сега се предлага за 84 лева. В цената е включена нощувка и закуска за двама. Малчуганите до 2-годишна възраст се хранят и почиват безплатно. 5-звездният хотел "Роял Палас Хелена парк", който е разположен на първа линия в курорта, предлага лукс и ултра ол инклузив по 157 лева на вечер. Поскъпването и там е с 20%. Преди това ваканцията там излизаше по 127 лева на човек. Значително по-евтино излиза почивката в малките южни курорти Китен, Царево и Ахтопол. Непретенциозните семейни хотели предлагат нощувки срещу 40-50 лева на човек с включена закуска или вечеря. Хотел "Хермес Александрия" в Царево има оферта за ол инклузив срещу 79 лева до средата на юли. Само след ден-два обаче цената скача на 89 лева. "Гранд Сирена" в Равда също има атрактивна оферта - от 8 юли почивката на човек при ол инклузив е 60 лева, а поскъпването е само 4 лева. Най-евтино излиза ваканцията на море в познатите частни квартири с хазяи. От Синеморец до Созопол стаите вървят по 20-30 лева за двама. 
На север цените също се доближават до Слънчев бряг. Настаняването във вили "Магнолия" в Албена на база закуска и вечеря излиза 156,90 лв. на човек. В четиризвездния "Калиакра" по формула ултра -ол инклузив до 20 август пък струва по 146,70 лв. на човек. Малко по-евтино е в "Малибу", който също е с 4 звезди. В тризвездния "Амелия" нощувка с пълен храноден е 93,90, а нощувка със закуска е 71,90. Най-евтино излиза настаняване в горна зона, като има осигурени шатъл автобуси до плажа. В "Алтея" там например три звезди настаняване по формулата ол инклузив е 55,90. По евтино излиза в Балчик, но там стаи на свободно трудно се намират, защото резервациите са направени още през зимните месеци, предимно от румънски туристи. Частните квартири в Каварна варират от 15 до 25-30 лв. за нощувка. До 25 юли може да се почива все още на тънки цени въпреки високия сезон във веригата "Гранд хотел Варна". Специално за българските летовници е интересна промоофертата, която е 116 лева на ден ол инклузив на човек при минимум 3 нощувки. Още по-евтина е офертата "но нейм", която е 79 лева. Настаняването е в един от петте хотела на престижната верига. В Златни пясъци също могат да се намерят изгодни оферти. Хотел "Чайка" предлага до 17 август цена на ол инклузива 53 лева. Пакетът включва басейн, шезлонг и чадъри, както и безплатни напитки до 22 часа.
Междувременно в сайтовете за групово пазаруване още се намират евтини почивки на море. Повечето от тях обаче са от т. нар. last minute оферти, които трябва да се заплатят до 24 часа.