Нестандартен протест в неделя, издигат знаме от балони

Мисия Варна

12-07-2013, 11:10

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Според авторите на кампанията е нужна смяна на системата, а не само на едни партии с други

Нестандартен протест готвят варненци. Те ще направят знаме от бели, зелени и червени балони пред входа на Морската градина. Мероприятието е насрочено за неделя от 18 часа. Идеята е инициативата да има обединителен характер.

"Целта ни е да съберем хората под символа, който ни обединява, независимо от нашия произход, социален статус и политически пристрастия. Искаме да бъдем единни и да дадем символичен призив за обединение между хората, тъй като това, което правим е от интерес за всички в България“, коментират организаторите.

Те ясно казват, че проблемите, заради които са излезли да протестират още през зимата не са решени и правителството не дава индикация, че по някакъв начин се различава от предходното.

Според авторите на кампанията е нужна смяна на системата, а не само на едни партии с други, тъй като през последните години се е доказало, че партиите в парламента се различават само на думи, а на действия работят против интереса на България и народа й.

Организаторите призоваха за единство и консолидация на будните граждани във всички градове. Според тях протестите няма да спрат и дори след нови избори, ако не се промени политическата система в България.

Според тях днешните политици не работят за обикновените хора, а депутатите подценяват силата на протестиращите граждани, което може да им изиграе лоша шега.