Осъдиха двама мъже за контрабанда на цигари

Животът

11-07-2013, 14:32

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Намерените цигари без бандерол ще бъдат унищожени

Двама мъже бяха осъдени от ВРС заради държане на голямо количество цигари без бандерол, което е престъпление по чл. 234 от НК, съобщиха от пресслужбата на съда. Контрабандните цигари са били открити във вилни имоти в местностите „Малка Кокарджа” и „Ваялар-Горна Трака” при полицейска акция на 24 юли миналата година. Двамата подсъдими били в близки отношения помежду си.

             При акцията, в гараж към имот, нает от приятелка на подсъдимия Ю.Алексов, били намерени замаскирани и прикрити с покъщнина множество чували, съдържащи общо 7620 кутии цигари без акцизен бандерол от марката „Don” и 1460 кутии от марката „Virtus”. Общата стойност на тютюневите изделия е 68 100 лева.

              На същата дата, при паралелно претърсване и изземване във вилен имот, собственост на другия подсъдим - Т.Милов, както и в спрян в непосредствена близост автомобил,  били открити цигари без бандерол от 6 различни марки, на обща стойност 13 807 лв. Милов е бил засечен и да уговаря по телефона продажби на тютюневи изделия без акцизен бандерол и да извършва /при продължавано престъпление в периода от 26 юни до 24 юли 2012 година/ 3 продажби на такива стоки, общо за 678 лева.        

              43-годишният Ю. Алексов бе осъден на 2 години лишаване от свобода ефективно за настоящото престъпление. По отношение на него съдът приведе в изпълнение и наложено му със споразумение през месец февруари миналата година наказание от 1 година лишаване от свобода, също за съхранение на цигари без бандерол в големи размери. Така Алексов ще изтърпи общо 3 години затвор, при първоначален строг режим. Другият подсъдим – 54-годишният Т.Милов, бе осъден на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години и 6 месеца.

            Съдът определи веществените доказателства – намерените цигари без акцизен бандерол, да бъдат отнети в полза на държавата и предадени за унищожение. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред ВОС.