И в митрополията не са виждали и чували днес дядо Кирил

Митрополит Кирил обичал да лови миди точно на мястото, където е намерен трупа му

В Светия синод не разполагат с информация за смъртта на варненския митрополит Кирил. По-рано днес бе разпространена непотвърдена информация, че тялото му е открито на брега на морето в местността “Траката”.

“Потресени сме, научихме от вас. Никой не се е свързвал с нас, за да ни съобщи тази новина. По-късно ще разпространим официално съобщение”, коментираха пред БЛИЦ от сформираният наскоро пресцентър на Светия синод.

В пълно неведение бяха и във Варненската митрополия. “Днес не сме го виждали, научихме от журналистите, но нищо не знаем. Търсихме го няколко пъти, телефонът му дава свободно”, заявиха от Варненската митрополия.

Митрополит Кирил сам призна неотдавна, че обича да лови миди в край буната в местността Траката на метри от резиденция „Евксиноград” (точно там е намерено и тялото на удавника). Владиката си падал по мидите, защото те били подходящи по време на пости. А и като страстен рибар той предпочитал да си ги лови сам. “Обичам морето, не съм голям плувец, но когато намеря свободно време, излизаме с приятели с лодка за миди и рапани”, сподели неотдавна Варненският митрополит.