Иван Портних: Варна се оказа прозорлива

ВИДЕО: Бозов води в ромските секции, според данни на ГЕРБ

С благодарности към всички варненци, които са "избрали европейското развитие на Варна въпреки компроматния тон на кампанията и са отсяли важното" започна пресконференцията водачът на втори тур на кметските избори, според предварителните резултати Иван Портних. "Имаше много неистини и манипулации. По-важното е, обаче че пред урните имаше млади хора, които намериха време и дадоха гласа си за европейското развитие на града. Безкрайно съм щастлив, че резултатът от тежката кампания, в която почти нямаше сблъсък на идеи, Варна все пак се оказа прозорлива", каза той. 

"Варненци не се подведоха по купения и контролиран вот, компроматната война и манипулациите и избраха правилният път", смята Портних. За ареста на Янко Станев той коментира: "Очевидно беше, че се прави опит за внушение, че ние ще купуваме гласове в ромската махала. Видно е обаче, че нещата стоят по друг начин". Предварителните данни от паралелното преброяване на ГЕРБ сочат, че в ромските секции Бозов води с 2 към 1, уточни той и изказа задоволството си, че внушението не е надделяло и Варна няма да бъде обречена на безперспективност.

На въпрос какво би направил, ако в първия му работен ден като кмет започнат протести, Портних беше категоричен, че рецептата за липсата им е работа, работа и много работа. "Така хората няма да имат повод да протестират", завърши той.  

Пресконференцията на Иван Портних в 22.30 ч