Николай Добруджански обяви 7 профи-мача в Cage of Glory 4

Спорт

07-07-2013, 21:02

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Нови промени има в ММА-галата Cage of Glory 4, която ще се проведе в клуб Еvent 87 на 13 юли в Обзор.

Многото контузии на бойци вероятно ще ни принудят да преминем от схема 3 аматьорски боя и 5 професионални към файт-карта със 7 профи-боя – разкри пред тв „Черно море” мач-мейкърът на турнира Николай Добруджански. – За разлика от предишното събитие ще имаме доста по-силно чуждестранно присъствие. Отпаднаха 2 ключови срещи – основната на Рони Александър (Венецуела) срещу Георги Валентинов и очакваното от варненци дерби при тежките между Калоян Иванов и Борислав Иглев (София). С бързата реакция на организатора Димитър Урумов и нашите приятели от Русия намерихме качествени бойци.

Той коментира предстоящите боеве тази неделя в Cage of Glory 4.

В кат. до 77 кг Драгомир Йорданов (5 победи - 1 загуба) извоюва трудна победа срещу Явор Лазаров ("Були тийм") на Cage of Glory 3 и сега има още по-трудната задача срещу Янко Борисов, боец на близнаците, със само 1 загуба от 6 професионални срещи – уточни Николай Добруджански. Янко е изключително силен физически и експлозивен състезател и ние в клуб „Десант” подхождаме много внимателно към подготовката. Драго пък ще е подкрепен от Станислав Недков – Стъки в ъгъла! Мисля, че двамата с Драго правят сериозен тандем в ММА.

Александър Евстатиев, също от "Десант", който има 1 загуба на професионалния ринг, ще се изправи срещу Валентин Николов – Извънземното от Русе, в кат. до 70 кг - също изключително рутиниран състезател, който няма нужда от представяне. Като видите играта на варненеца, ще разберете защо сме направили този бой. Извънземното пък изненада всички с победата си в Cage of Glory 3. И двамата са добри на земя.

Виктор Димитров (Варна) има реванш със Симеон Димитров - Лоренцо ("Марек ММА") в кат. до 62 кг. Тяхната първа среща се състоя на галата "Риъл Пейн Чалиндж" миналата година и вдигна на крака зрителите тогава и победи моят състезател в аткрактивен двубой. Междувременно Лоренцо спечели следващата си професионална изява, както и престижния граплинг турнир "ADCC България 2013" при изключително висока конкуренция. Той поиска реванш и го получи.
Двубоят Жулиан Желев (Варна) срещу Славчо Павлов (Дупница) в кат. до 77 кг трябваше да е по аматьорски правила, но решихме да бъде по профи-регламент. И двамата са млади бойци, очаквайте зрелище в 2 рунда по 5 минути, а не както са другите срещи в 3 рунда по 5 минути.
За най-важните двубои Николай Добруджански разкри интересни подробности.

„Избрахме Саид Халилов за противник на Рони Александър поради няколко причини. На пръв поглед балансираната му статистика (25 срещи, 14 победи, 11 загуби) не впечатлява, докато не погледнете имената, от които е загубил. Две от тях - Хабиб Нурмагомедов, който в момента е един от най-обсъжданите състезатели в UFC заради агресивната си и атрактивна игра, и Денис Сивър, който доскоро бе класиран в Топ 10 в категорията си в света. Голямата част от срещите на Халилов са в топ-организацията М-1. Но преди няколко дни Рони Александър постъпи в болница, не е ясно дали ще се бие. Има съмнение за хранително отравяне. В понеделник ще се разбере дали той ще участва, иначе идва елитен украински боец.

Росен Димитров-Близнака (София) срещу Алексей Мартинов (Русия). Руснакът е от по-горната категория и отстъпва сериозно на българина в борбата на земя. Последната среща е на наши състезатели в кат. до 84 кг и до дни ще обявим кой ще влезе в клетката.”

Той добави, че продажбата на билети върви много добре и който иска да гледа шоуто няма много време. Телевизия „Черно море” и този път ще направи зрителите съпричастни към голямото ММА-зрелище!

Обявените боеве в Cage Of Glory 4

до 62 кг: Симеон Димитров - Лоренцо (Дупница) vs. Виктор Димитров (Варна)

до 70 кг: Валентин Николов – Извънземното (Русе) vs. Александър Евстатиев (Варна)

до 77 кг: Янко Борисов (София) vs. Драгомир Йорданов (Варна)

до 77 кг: Саид Халилов (Русия) vs. Рони Александър (Венецуела) ?

до 77 кг: Жулиан Желев (Варна) vs. Славчо Павлов (Дупница)

до 77 кг: Росен Димитров-Близнака (София) vs. Алексей Мартинов (Русия)

до 84 кг: ТВА vs. ТВА (български състезатели)