Полицията: Изборният ден протича без нарушения

Мисия Варна

07-07-2013, 09:06

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Допълнителни 15 души са командировани от съседни области

Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите. За осигуряване охраната на избирателните секции са ангажирани над 150 служители, които отговарят за реда, съобщиха от полицията в града. Допълнителни 15 души са командировани от съседни области. Всички структури на ОДМВР - Варна работят при максимална мобилизация. Предприети са необходимите мерки за охраната на обществения ред и осигуряването на пожарна безопасност.

 

Дирекция "Български документи за самоличност" издава лични карти и удостоверения с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Органите на ОДМВР - Варна се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

 

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на телефоните на Общинската избирателна комисия, Районна прокуратура Варна или в най-близкото поделение на МВР.