Арестуваха Янко Станев (+)

Мисия Варна

06-07-2013, 14:24

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Общинският съветник е задържан за купуване на гласове

Общинският съветник Янко Станев е арестуван за купуване на гласове. Съветникът, който години наред бе дясната ръка на Кирил Йорданов и бе изгонен от ДПС е задържан с още десет души заради директно участие в купуване на гласове. "Заради днешния ден за размисъл Областната дирекция на полицията засега ще се въздържи от всякакви коментари", каза пред Varnautre.bg говорителят на полицията Ивана Милева. По неофициална информация задържането е станало в квартал "Владиславово". 

Има задържани за 24 часа по сигнал за купуване на гласове. Заместник-председателят на Общинския съвет Янко Станев в момента се намира в следствието. Това каза пред Нова телевизия адвокат Милена Найденова. Станев е арестуван заедно с дясната си ръка Румен Пишманов, твърдят от ТВ7. Пак според същата телевизия Янко Станев е задържан във втори щаб на един от кандидатите за кмет на Варна. 

В последните дни от предизборната кампания кандидатът за кмет доц. Христо Бозов всячески се опитваше да пришие Янко Станев към опонента си Иван Портних. Именно Портних обаче ограничи правомощията на Станев във финансовата комисия.  След упоритите нападки на опонента си кандидатът за кмет на ГЕРБ категорично отрече слуховете, бившият депесар да работи за него в кампанията. След разпореждане от страна на ГЕРБ на централно ниво Станев бе свален от председателския пост на финансовата комисия. След това той беше изключен и от ДПС, но съветниците на движението останаха в една група със Станев.