20 години затвор за отвличане и изнасилване

Мисия Варна

03-07-2013, 16:37

Снимка:

© БГНЕС/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Отвлеченото момиче е жрица на любовта

20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим присъди Варненският окръжен съд на Бисер Петров от София заради отвличане, изнасилване и кражба от жена, упражнявала най-древната професия. 12 години затвор е наказанието, което съдът присъди на племенника му Вълко Иванов, за съучастие и съизвършителство на същите престъпни деяния.
Днес първата съдебна инстанция призна вината на 42-годишния Бисер затова, че на 14 октомври миналата година в центъра на Варна направил опит да отвлече Ивета Б., която въпреки агресията успяла да избяга от похитителя си.

 

Часове по-късно, в съучастие с племенника си Вълко отвлекли Нина Х., която очаквала клиенти в централната част на морската столица. Двамата роднини отвели младата жена в гориста местност край Варна и часове наред със сила и заплахи се гаврили с нея, против волята й. Бисер, който има в биографията си 20 други присъди откраднал от портмонето на Нина 150 лв. След като я върнали в града, мъжете оставили жената в района на автогарата, но тя успяла да запомни номера на автомобила. Нина веднага съобщила в полицията за отвличането, за сексуалната гавра и за кражбата. Дни по-късно Бисер и Вълчо били задържани в София и разпознати от двете жени, обект на престъпните действия.

 

За всяко едно от престъпните деяния, които за Бисер Петров са при условията на опасен рецидив, съдът му присъди различни по размер наказания. Най-високото от тях - 18 години затвор за отвличане при опасен рецидив, съдът завиши с още 2 години и му присъди да изтърпи общо 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. По-малката по размер присъда - 12 години затвор при първоначален строг режим ще търпи съучастникът му Вълчо Иванов, който въпреки, че е на 22 години също е натрупал съдебна биография.
Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на въззивен контрол в 15 дневен срок пред Апелативен съд Варна.