Варненка отнесе 1000 лева глоба за хулиганство

Крими

03-07-2013, 15:01

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Тормозила съседите си

Варненският районен съд наложи глоба от 1000 лв. на 36-годишна жена за хулигански действия и непристойно поведение спрямо съседи и служители на реда. Самият случай е от 7 февруари 2011 година. 36-годишната Е. Андонова била във влошени отношения със съседите си от блока, в който живеела. Вечерта на посочената дата тя излязла от апартамента си и изляла върху входната врата на съседка от същия етаж остатъчна изгоряла готварска мазнина. По-късно, когато потърпевшата излязла да разходи кучето си, подсъдимата я засипала с обидни думи, ругатни и заплахи. Домоуправителката и друга жена от входа чули отправените от Андонова заплахи и излезли на площадката на стълбището, за да предотвратят разрастването на конфликта.

Докато двете жени заедно с пострадалата обсъждали какви действия да предприемат, подсъдимата многократно влизала и излизала от жилището си като предизвикателно ругаела и обиждала съседките си. Бил подаден сигнал в полицията. Пред пристигналите на място служители на реда Андонова също се държала грубо и агресивно, крещяла истерично и продължително време отказвала да представи документа си за самоличност. В един момент подсъдимата извела детето си от апартамента и изблъсквайки съседите, слязла пред блока, като продължила да крещи и обижда полицаите и насъбралите си пред входа граждани.

36-годишната жена е с чисто съдебно минало. Тя бе призната от съда за виновна в извършването на хулиганските действия, като ВРС я освободи от наказателна отговорност с налагането на административното наказание. Освен наложената глоба, в тежест на подсъдимата са и сторените по делото разноски.  Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок, съобщиха от пресцентъра на съда.