Условна присъда за марихуана вкъщи

Крими

02-07-2013, 14:03

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Двама младежи се изправиха пред съда заради намерена трева за около 1000 лв. в домовете им

Условни присъди наложи днес Варненският районен съд на двама 26-годишни варненци. Младите мъже били изловени от органите на реда на 4 октомври миналата година при провеждане на специализирана полицейска операция. В домовете на 26-годишните В. Иванов и М. Николаев е било открито различно количество суха зелена тревна маса. Двамата подсъдими, независимо един от друг се снабдили с растенията, като ги изсушили в домашни условия. Назначената физикохимична експертиза установява, че намереното у Иванов наркотично вещество е марихуана на обща стойност 479 лв., а откритото в дома на другия подсъдим количество наркотик е на стойност 551 лв.

Двамата младежи са с чисто съдебно минало. След постигнато в съдебна зала споразумение съдът им наложи наказания от 9 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Веществените доказателства се отнемат в полза на държавата и подлежат на унищожаване. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

За държане на наркотик, Варненският районен съд  наложи 800 лв. глоба и на 27-годишния Й. Атанасов. Подсъдимият е хванат при полицейска проверка на 6 май тази година да държи у себе си пликче с хероин. Експертиза установява, че високорисковото наркотично вещество е с нетно тегло 0,16 грама, със съдържание на активен компонент диацетилморфин – 22 %, на стойност 10,40 лв.