Иван Портних готов да поеме щафетата от бившия син кмет Христо Кирчев

Мисия Варна

28-06-2013, 11:59

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Десни хора подкрепиха кандидата на среща във ФКЦ снощи

Намаляване на безработицата, увеличаване на доходите и преобразяване на града с европейски средства, обеща кандидатът за кмет на Варна от ПП „ГЕРБ” Иван Портних на среща снощи с дясномислещите хора. Пред хората, препълнили зала 1 на ФКЦ, той обясни,че има възможност за над 1 милиард евросредства.

Специален гост на срещата беше единственият десен кмет в новата история на Варна Христо Кирчев. Присъствието му беше определено като символично предаване на щафетата от стария десен кмет на новия. 

Портних представи пред хората плана си за развитие на Варна и превръщането на морската столица в град номер 1. „Европейските средства ще създадат предпоставки за развитие на икономиката, за работни места, за доходи, ще са глътка въздух за дребния и средния бизнес, който сега се задъхва, а трябва да е гръбнака на варненската икономика. Това са неща, които знам как трябва да бъдат направени. Работил съм, реализирал съм проекти, имам мисленето на десен мениджър“, увери Иван Портних.

Той призова варненци да направи осъзнат и разумен избор, който да гарантира развитието и да не позволи на едни неясни икономически интереси да сложат ръка върху управлението на града. Според него от Варна започва обединението на десните. „ Когато сме обединени и сме заедно, абсолютно съм убеден, че ще можем да се поздравим с дясно управление още в неделя на 30 юни, каза той и увери, че така ще може да се покаже, че безцеремонният модел, който натрапват управляващите сега, че не е приеман от интелигентните и мислещите хора.

Портних  бе категоричен, че едно от първите неща, които ще свърши като кмет, е да спре движението на автомобили в морската градина, както е във всички европейски градове, за да върне парка на хората . За 6 месеца ще се реши и проблемът с недостига на места в детските градини, каза още той в отговор на въпрос от залата.

Десният кандидат обясни, че още от първия ден ще подхване и инфраструктурата на града. „Всички основни булеварди ще бъдат преасфалтирани изцяло. Ще направя спортни площадки, за да имат възможност младите да спортуват. Не съм забравил и за така наречените дребни неща - междублоковите пространства. Буренясала Варна... не, това не може да бъде. Чистота в града ще бъде на ниво, на високо ниво”, каза той. 

Бившият кмет Христо Кирчев потвърди подкрепата си за Иван Портних .„Тук присъстват много хора от годините, когато времето беше наше. Времето обаче показа, че не е достатъчно само да викаш - долу комунизма. Успяхме до известен смисъл да дадем път на дясномислещите и на предприемчивите. Сега на Иван Портних задачата не е по-лесна. Към него има много изисквания и се отправят много искания. Откровено, няма да му е лесно. Чакат го трудни дни. Той трябва да има сила и вола да удържи на натиска, който ще му бъде приложен, буквално отвсякъде”, каза  първият син кмет на морския град.

Той призова за подкрепа на десните за Портних  и го посъветва да бъде между хората и с хората, за да спечели довериетото им. Самият кандидат благодари на бившия кмет. „Убеден съм, че всички заедно ще направим така, че да мога да поема щафетата на десен кмет от г-н Кирчев”, каза той и призова за активност на изборите.

Портних не скри, че има сигнали за очаквани манипулации и компромати, на които хората не бива да се поддават. Изводът му бе,  че в кампанията не се е стигнало до дебат и сблъсък на идеи. Той обаче е убеден че всички заедно "ще направим града по-добро място за живеене на младите, на възрастните, на децата, на всички варненци".