Задача №1 е възраждането на градската икономика

Мисия Варна

26-06-2013, 17:03

Снимка:

© Варна Екшън,архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Няма значение какви решения взимат партийните централи в София. Важно е какво искат хората и защо са излезли на улицата

За да има наистина Варна една добра перспектива и нови работни места, инфраструктурата на града да се подобри цялостно, а не да се правят само кърпежи всяка година, за всичко това е нужна обща воля, както между кмета на града и общинския съвет, така и между местната власт и управлението на държавата. Това заяви днес общинският съветник Ради Радев (Свободен избор) по време на пресконференцията на "Десните хора на Варна за десния кмет Иван Портних".

"Заради всичко това призовавам варненци да гласуват. И се надявам с избора на новия кмет, а именно г-н Портних, да започне промяната във Варна. Да започне развитие на икономиката в града, която вече 10 години е в застой. След години нашите деца да осъзнаят това, което сме направили за града ни. В качеството ми на председател на група общински съветници, а именно група Център, заявяваме, че сме готови да работим в тази насока. Готови сме да работим със следващия кмет на Варна и вярваме, че това ще е г-н Портних. Готови сме да работим и с властта на национално ниво", заяви Радев.

Задача №1 е възраждане на икономиката на Варна, категоричен беше Илия Кафалийски (Гергьовден). "Знам каква икономика имаше, при кои периоди как тя малко слезе надолу. Сега е на тази нула, от която трябва да тръгнем и в рамките на две години да задвижим икономиката нагоре. Възраждането на варненското корабостроене е отлична възможност. И това трябва да е само началото на възраждането на Варна и икономиката на града. Ние, които сме родени и израснали в този град, трябва да оставим бъдеще на нашите деца и на нашите внуци. Няма значение какви решение взимат партийните централи в София. Важно е какво искат хората и защо са излезли на улицата. От тях трябва да се води – от нуждите на тези хора, за да имат къде да работят, къде да оставят децата си. Да имат добри доходи, защото това е в основата на всичко – не дали едно или друго е скъпо, а колко получават. Това е задача номер 1. За година, година и половина трябва да се намерят решения на тези въпроси. За други пък ще е нужно повече време. Работата между кмет и общински съвет трябва да започне от първия ден след изборите. Заради това подкрепяме Портних и това не е само мое виждане, а на много хора, с които правихме срещи, събирания и говорихме. Много вярвам, че с избирането на Портних ще започнем от самото начало, без някой да се учи. Ще започнем да правим, да даваме, защото ние избираме човек за работа. Някои кандидати казват - ние искаме това или онова. Ние казваме – не, не искаме! Трябва да даваме, важно е какво даваме за града си", категоричен беше Кафалийски.

До голяма степен избора на кмет на Варна е мажоритарен избор, коментира Цанко Цветанов от СДС-Варна. "От срещите, които проведохме с десните и продължаваме да правим, разбрах, че десните хора на Варна, членовете и симпатизантите заявяват подкрепата за Иван Портних, заради това, че той се е доказал като успешен мениджър. Заради това, че има и управленски опит. Знаете 2 години бе в община Варна като заместник председател на Общински съвет и една година като председател на комисията по финанси и бюджет. Същевременно това е и достатъчно кратък период, за да не влезе в каквито и да било корупционни схеми. С опита, който е придобил, той няма да се чуди като стане кмет от тук нататък какво следва. Десните го подкрепят и искат Портних да стане кмет на Варна, за да бъде животът на всички варненци по-добър. За да стане Варна най-добрия град за живеене и варненци отново да са горди от факта, че са варненци, следващият кмет трябва да се казва Иван Портних“, категоричен беше Цветанов.

Минко Христов (Новото време) подчерта, че по време на ежедневните срещи с десни симпатизанти и дясномислещи граждани, всички те изтъкват едни и същи проблеми, които трябва да бъдат разрешени. "Един от тях е проблемът с детските градини и липсата на места в тях. Този проблем трябва да се реши веднага. За да не се налага всеки член в семейство с малко дете да се лиши от работата си и така пък семейството да се лиши от доходите му. Иван Портних е заложил в програмата си максимално бързо разрешаване на този проблем. Дори ако трябва с наемането на свободни площи в удобни помещения във Варна, а в последствие и изграждането на нови градини. Портних е обещал да задейства всичко това и аз вярвам, че с подкрепата на десните общински съветници то ще бъде осъществено", каза още Христов.