#Ден 12: Гавази на Марешки заплашват протестиращи

ВИДЕО: Плакатен войн на Марешки заплашва майка с количка, друг се звери на полицай

Около стотина души и днес се включиха в антиправителствен протест във Варна. Впечатлние направи, че днес протестът няма водачи. Липсват дакелите, Костадин Костадинов и останалите, които обикновено повеждат шествието. 

След началото на протеста, още докато скандиащите се събираха пред общината, гавази на Веселин Марешки, който денонощно плеска града с хартиените си плакати, заплашиха протестиращи. Те заснемаха с телефони и фотоапарати, хората, които сваляха хартиената политагитация от мантинелите на булевардите.

Докато част от протестиращите пак пишеха призиви с тебешир върху асфалта на кръстовището, се появи младеж със спортно облекло и шапка и започна да държи сметка на полицаите от "Сигма", защо не си вършат работата. Според него хората неправомерно премахват хартиената политагитация, за която било платено. В следващия момент младият мъж заяви, че ще звънне в Първо районно управление да пита защо "Сигмаджиите" не си вършат работата.

След като протестът все пак потегли по познатия маршрут към Катедралата, друг мъж на средна възраст започна да се звери на майка изчистила солидно количество плакати на "аптекаря" и сложила ги в количката на детето си. Именно тогава бе "подхваната" от плакатния войн на Марешки. Той започна да й държи сметка, защо е свалила хартиената агитация, за което било платено. Жената така и не обърна внимание на мъжа и продължи пътя си. 

Междувременно с познатите вече скандирания "Оставка", "Елате при нас, протестът е за вас", "Мафия" и "БСП в Сибир, за да има мир", протестиращите преминаха през кръстовището на Катедралата, после по площад "Мусала" към областното ръководство на ДПС. Там скандиранията продължиха, след което хората, чиито брой същевременно намаля наполовина се отправиха по бул. "Княз Борис I" към градската управа на БСП.

След като повикаха "Уууууу", "Оставка", "Кой не скача е червен", протестиращите излязоха на  бул. "Осми приморски полк" и започнаха да вървят между колите срещу движението. През целия си път скандиращите бяха подкрепяни с клаксони от шофьрите. Тръгнали да завършат протеста пред общината обаче, част от протестиращите забелязаха, че полицаите правят забележки на онези, които махат плакатите на Веселин Марешки от мантинелата между двете пътни платна. Униформените обясниха на възмутен младеж, че има издадено разрешение от общината за поставяне на политагитацията.