Наркоман се отърва с условна присъда

Крими

25-06-2013, 15:01

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Три пъти е хващан да краде

34-годишен наркозависим мъж бе осъден условно от Районния съд във Варна на 8 месеца лишаване от свобода. Той е обвинен за кражби от обекти на енергиен оператор и локомотивно депо. Делото срещу 34-годишният Н. Николов бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие, като той призна вината си в извършени при продължавано престъпление кражби от три различни обекта в периода от 20 август 2010 г. до 29 март 2011 год.

 

Деянията са извършени чрез използване на различни технически средства – секретен ключ, клещи, ножчета. Първият случай е от вечерта на 20.08.2010 г. Подсъдимият успял да отключи и проникне в подстанция за високо напрежение, откъдето отнел общо 16 броя заземители на стойност 2000 лв. Още на следващия ден продал стоката в пункт за изкупуване на вторични суровини. Вторият път – около обяд на 13 март 2011 г., Николов, преминавайки край склад на Локомотивното депо, забелязал счупен прозорец и веднага проникнал вътре като започнал да чупи медни елементи от намерени в помещението бобини. Подсъдимият бил задържан на място от охранителите на обекта и предаден на органите на „Транспортна полиция”. За трети път Николов бил засечен от патрулиращи полицаи на 29 март 2011 г., в момент когато режел и издърпвал кабели от електрическо табло в централната част на Варна.

 

34-годишният Н. Николов е с чисто съдебно минало. Районният съд уважи предявения по делото граждански иск и осъди подсъдимия да заплати сумата от 2000 лв. на „Енерго-про мрежи” за причинените имуществени щети. В негова тежест са разноските по делото и държавната такса върху уважения иск. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.