Полиция и пожарна готови за жътвата

Животът

24-06-2013, 17:26

Снимка:

fermer.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Основните ангажименти през тази кампания отново ще са за служителите на IV Районно управление, както и на тези в Аксаково, Девня и Провадия

Към момента е създадена добра организация за пожаробезопасното прибиране на реколтата. До днешна дата няма възникнали пожари в житни масиви, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. Осигуряването на пожарната безопасност по време на жътвената кампания се поема от осемте Районни служби по пожарна безопасност и защита на населението във Варненско. Издадени са заповеди на кметовете на общините по райони за обезопасяване на житните култури и забрана за изгаряне на стърнища.

Инструктирани са и са съставени протоколи за инструктаж на всички арендатори на земеделски кооперации. Допуснати до участие в жътвената кампания са 84 зърнокомбайни и 304 трактори, сламопреси и друга техника.

За предотвратяването, пресичането и разкриването на кражби, умишлени палежи и престъпни посегателства на селскостопанска продукция, на територията на ОДМВР- Варна ще се провеждат специализирани полицейски операции, активни проверки, съвместно с месните власти, операции за осъществяване на ефективен контрол по спазване на изискаванията на Закона за опазване на земеделските земи.

Основните ангажименти през тази кампания отново ще са за служителите на IV Районно управление, както и на тези в Аксаково, Девня и Провадия. Предвижда се ежедневно инструктиране на полицейските наряди в тези райони за опазване на селскостопанската продукция от престъпни посегателства и палежи. По време на кампанията се провеждат и регулярни работни срещи с ръководствата на частни охранителни фирми и звена за самоохрана.

Сред мерките, които се взимат, се включва и затегнатият контрол върху превозните средства, транспортиращи селскостопанска продукция, за спазване на изискванията за пожарна безопасност, като нарушителите подлежат на строги санкции.