Злато и сребро за най-малките боксьори на Черно море в Ямбол

Спорт

23-06-2013, 20:33

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Два медала – един златен и един със сребърен оттенък завоюваха младите таланти на Боксов клуб Черно море във финалния 2-ри кръг на ДЛОП при децата, домакин на който бе Ямбол. Шампионската титла в категория до 59кг. завоюва Иван Стефанов, който първо отказа в 3-тия рунд представител на Арда Кърджали, а на финала още преди гонга за край на 1-вия рунд пречупи и противника си от Бдин Видин.

В категория до 52кг. младата надежда Христо Барбов се окичи със сребърния медал, както и в 1-вия кръг в Пловдив през април. На полуфинала в оспорван мач Барбов спечели по точки с 2-1 съдийски гласа срещу представителя на БК Добруджа Адреан Ангелов. В спора за титлата обаче варненеца преклони глава пред действащия шампион Иван Ангелов от Локомотив (Пд). Мача бе равностоен, като Барбов даде сериозен отпор на своя съперник, но пловдивчанина имаше лек превес и в 3-те рунда и логично триумфира след финалния гонг. Честта и емблемата на Черно море в Ямбол защитаваха общо 5-ма боксьори.

Георги Димитров (36), Християн Тодоров (54) и Пламен Пейчев (46) също показаха мъжество и характер, но не успяха да стигнат до медалите. Старши треньора Димчо Савов остана доволен от представянето на своите възпитаници на шампионата в Ямбол. Всички те са възпитаници на СУ Георги Бенковски Варна. С бронзов медал в категория до 36кг. се завърна и Страхил Стоянов от другия варненски клуб Ивайло Маринов, воден от легендата Неделчо Дичев.