Спасиха от удавяне 19-годишна

Животът

23-06-2013, 17:07

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Две жени колабираха в жегите, четирима мъже потърсиха помощ след порезни рани във водата

Медицинските екипи на ДКЦ 1 "Света Клементина" спасиха от удавяне 19-годишно момиче от Видин. Инцидентът е станал в събота по обяд на Южния плаж, съобщи д-р Иван Иванов, управител на здравното заведение. Спасителите са се намесили навреме, момичето бързо е извадено от водата, а медиците са му оказали пълна помощ, като изкуствено дишане, подаване на кислород и е поставено на системи с медикаменти. Пострадалата е отказала хоспитализация в болница, затова е престояла повече от 2 часа в медицинския пункт за наблюдение. След подобрението й е изпратена в къщи.

В последните дни с повишението на температурата лекарите са се грижили и за две млади жени, които са колабирали в жегата около 15 часа. Едната е припаднала на Варненския плаж, а другата – в курорта "Св. Константин", като и двете са българки. Поставени са на системи и бързо са стабилизирани.

Зачестява и травматизмът. Общо 4-има мъже са потърсили медицинска помощ на плажа след порезни рани във водата - тримата са посетили медиците на Варненските плажове, един случай има в "Св. Константин". В същия курорт един мъж си изкълчил коляното, а на Варненския плаж момченце си разбило носа, за което им е оказана медицинска помощ, каза още д-р Иванов.