Децата на Спартак шампиони на България по волейбол

Спорт

23-06-2013, 14:01

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Републиканското първенство се проведе в Казанлък през уикенда

Момичетата на Спартак (Варна) са шампиони на България по волейбол за 12-годишни. Това стана факт, след като младите таланти на варненския клуб надиграха по безапелационен начин всичките си съперници на финалите от републиканското първенство, което се проведе в Казанлък през уикенда. Треньор на младите момичета е бившата състезателка на изпадналия във финансов колапс и несъществуващ вече женски тим на Спартак - Виктория Викторова, за която това е първи голям успех в треньорската кариера.

Въпреки че до последно участието на отбора във финалния кръг бе под въпрос, заради липсата на средства, все пак момичетата на Викторова намериха начин и участваха в надпреварата, в която заслужено спечелиха златните медали.

На финала Спартак успя да победи Добруджа 07 с тайбрек. Първият гейм варненки спечелиха убедително - 25:16, втория отстъпиха с 15:25, а третия решаващ победиха с 15:12.Преди финалния мач, спартаклийки надиграха тимовете на Средец, Омуртаг и домакините от Казанлък,като във всички двубои варненки спечелиха с по 2:0 гейма и с по над 10 точки разлика.

"Много съм доволна от представянето на децата, играха превъзходно. Искам да благодаря отново на депутата и доскорошен мениджър на Гранд хoтел Варна - Иван Портних, без който тази титла нямаше да я има. Той е основният "виновник" да участваме на финалите от републиканското, тъй като пое всички разходи. Като се върнем ще му дадем един от медалите в знак на благодарност", каза Виктория Викторова пред Varnautre.bg.

Относно двубоите младата и чаровна треньорка на тима сподели - "Успяхме да осъществим една наша мечта. През миналия сезон станахме четвърти, а сега заслужено първи с категорични победи. През целия турнир имахме пълно надмощие над съперника. Момичетата играха много силно. Този успех е възнаграждение за труда на децата през цялата година", завърши Викторова.

Съставът на шампионите:

Иванина Радушева, Виктория Петрова, Десислава Тодева, Йоана Чорбаджиева, Нина Иванова, Рената Хакимова, Даниела Йорданова, Йолина Николаева, Наталия Добрева, Александра Аргирова.