Пак отлагат делото на кап. Собаджиев

Животът

22-06-2013, 08:08

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Отлагането е по наложителни според адвоката причини и факти, които биха довели до положително развитие на случая

Делото на капитан Собаджиев, отново се отлага по наложителни според адвоката му причини. Това съобщиха близки на капитана. Отлагането е по наложителни според адвоката причини и факти наскоро научени от него, които биха довели до положително развитие на случая. 

Първоначално делото на българския капитан, който вече повече от две години лежи в затвора Ла Хоя в Панама без присъда,  трябваше да се гледа на 28 май. Заради неосигурен транспорт на капитана от страна на затворническите власти до съда обаче то бе отложено за 25 юни. Сега се става ясно, че процесът отново ще бъде отложен, заради нови факти по делото. 
"Правната система в Панама е изключително сложна и както ни увериха международни експерти в тази област, тя на практика е неразбираема за нас, българите. По тази причина, остава само да запазим спокойствие и да се надяваме, че приетата стратегия от адвоката е най-добрата и отлагането ще е от полза за случая", коментират близки на капитана. 
Те стискат палци следващата дата да е скоро. 

Консулът на България е Мексико е получил нареждане да присъства на делото на 25-ти юни, но поради отлгането няма да пътува сега, а няколко дни преди следващата насрочена дата, съобщиха още приятели на капитана. 

 Продължава смс кампанията за подкрепа на Собата. Всеки може да помогне като изпрати кратко съобщение с текст DMS SOBY на номер 17 777.