Спартак срещу Калиакра в първия кръг на Б група

Спорт

21-06-2013, 12:48

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Шампионатът във втория ешелон ще стартира на 3 август

Отборът на Спартак 1918 ще приеме тима на Калиакра (Каварна) в първия кръг на новия сезон в "Б" група. Това отреди тегленият днес жребий в централата на БФС, на който присъства административният директор на соколите Румен Димов.

Според програмата срещата трябва да се играе на 3 август във Варна. Соколите трябва да стартират подготовка на 24 юни, но по всичко личи, че това няма да се случи в понеделник, тъй като Найденов трябва да тренира едва с 10 човека.

Петима футболисти вече напуснаха „Коритото”, а по-опитните си търсят нови отбори. До този момент няма подписан и нито един договор с юноша на клуба.

През новия сезон във втория ешелон ще участват 14 отбора, ако няма други отказали се. Припомняме, че тимовете на Етър (Велико Търново) и Спартак (Плевен) предупредиха БФС, че няма да участват в Б група.

Секретарят на БФС Неделчо Михайлов предложи да се проведе гласуване, чрез което да се определи старта на сезон 2013/14 като бяха предложени две дати - 3 и 10 август.

Проведеното гласуване обаче постави всички в патова ситуация - 6 на 6 гласа. Това принуди секретарят Неделчо Михайлов да вземе така важното решение. В крайна сметка старта на сезон 2013/14г. на "Б" футболна група ще е 3.08.13г.

Програма за 1-вия кръг:
Добруджа – Академик Свищов
Ботев Гълъбово – Пирин Разлог
Спартак Варна – Калиакра
Монтана – Миньор Перник
Ботев Враца – Марек Дупница
Банско – Светкавица
Раковски – Чавдар Етрополе