Автобус № 36 запазва вечерния курс до село Звездица

Мисия Варна

21-06-2013, 11:30

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Досега бе наложена практиката той да отпада в началото на лятото

Автобусите, които се движат по линия № 36 по маршрута Варна – село Звездица, ще запазят курса от 18,30ч.  Досега бе наложена практиката той да отпада в началото на лятото, заради ваканцията на учениците. Това обясниха хора от селото по време на среща с Иван Портних, кандидат за кмет на Варна, издигнат от ГЕРБ и подкрепен от десни партии. Те поискаха съдействие вечерният курс да бъде запазен целогодишно.
"Ще разговаряме с ръководството на общинската фирма "Градски транспорт", за да решим този въпрос", заяви Иван Портних. Според Иван Луков, който е председател на общинската комисия по транспорт в Общинския съвет на Варна, запазването на курса е възможна за решение задача.
Хората от Звездица поставиха и други важни проблеми в селото като липса на канализация и нуждата от ремонт на пътната инфраструктура.

"Ще търсим възможности за привличане на европейски средства за решаването на такива задачи. Затова един от важните приоритети в моята програма е активна работа по проекти – предстои отварянето на нов програмен период, трябва да имаме проектна готовност. В екипа ми ще има и заместник-кмет с такъв ресор, който пряко ще отговаря за привличането на европейско финансиране за морската столица", каза Иван Портних.